Sunday, 18 November 2012

GARAM BULUH - ALTERNATIF KE ARAH KESIHATAN YANG LEBIH BAIK

Ramai yang masih lagi belum tahu tentang garam buluh ni, termasuklah saya sendiri. So, bila dah tahu ni, bolehlah saya 'share' kan?. :)

Mula-mula kita tengok berkenaan hadis Rasulullah S.A.W. tentang garam dan manfaatnya dalam kehidupan kita. Terdapat beberapa hadis tentang garam antaranya ialah:

^^dari Abdullah Bin Umar "sesungguhnya ALLAH menurunkan empat perkara berkat (mempunyai kebaikan) dari langit (menerusi hujan) ke bumi iaitu besi, api, air dan garam" - Hadis Riwayat Al-Baghawiy^^

^^Dari Anas Bin Malik, nabi bersabda "Penghulu segala lauk pauk kamu ialah garam." - Hadis Riwayat Ibnu Majjah^^

^^Tiadalah akan baik makanan itu melainkan dengan garam" - Hadis Riwayat Al-Bazzar^^

Berdasarkan hadis-hadis di atas, Rasulullah pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali minum & makan. Bagina berkata: 

"Sesiapa yang memulakan minum & makan dengan memakan secubit garam Allah akan hindarkan 330 jenis penyakit, yang paling kurang ialah gila, kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh Allah sahaja."

Walaubagaimanapun, masih ramai antara kita yang ambil mudah tentang perkara ini sehingga ramai yang menghidap penyakit-penyakit kronik seperti darah tinggi, kencing manis, strok, jantung dan sebagainya. Oleh itu, jangan biarkan diri kita menjadi sebahagian dari mereka.

Masa kini banyak makanan yang dijual merupakan makanan yang diproses. Makanan-makanan ini telah dicampurkan dengan bahan kimia tertentu untuk mengekalkan rasa, warna, bentuk dan sebagainya. Tidak terkecuali juga dengan GARAM.

Mari kita lihat perbandingan di antara GARAM BULUH & GARAM BIASA

*GARAM BULUH - bersifat alkali (pH 10.5-11.0), mengandungi mineral yang tinggi seperti magnesium yang baik untuk jantung. Penghasilannya menggunakan garam air laut yang telah dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi, dibakar di dalam buluh bersama pokok pine sehingga menghasilkan ketulan dan serbuk garam buluh.


GARAM BULUH PREMIER DRINK


* GARAM BIASA dan GARAM BULUH adalah berbeza dari segi cara proses, kandungan mineral, PH kimia, rasa dan kesan-kesan ke atas kesihatan.

*GARAM BIASA - bersifat ASID, komposisi utama ialah Natrium Klorida.


GARAM BIASA / GARAM MAKAN


GARAM BULUH VS. GARAM BIASA

* Penting untuk kita tahu bahawa garam biasa akan membuatkan saluran darah kita dipenuhi dengan toksid kerana sifatnya yang berasid. Sifat asid ini sangat digemari oleh sel-sel kanser dalam badan kita.

* Sebaliknya, sifat alkali TIDAK digemari oleh sel-sel kanser. Di sinilah GARAM BULUH memainkan peranan sebagai penyumbang alkali dalam tubuh badan kita.

*Melalui pengalaman saya yang mempunyai suami penghidap strok, adalah amat sukar untuk membuang toksid di dalam badannya pada tempoh 1 tahun yang pertama. Saya percaya, GARAM BULUH ini akan dapat membantu beliau mendapat kembali kesihatannya sehingga ke tahap yang optimum. Semuanya dengan izin Allah...berikut saya kongsikan senarai penyakit yang mampu dirawat dengan garam buluh ini..


* semua peringkat umur boleh mendapat manfaat daripada GARAM BULUH ini dengan pengambilan sukatan yang berbeza bagi kanak-kanak dan orang dewasa.

* senarai produk yang mengandungi GARAM BULUH ialah :

^^ GARAM BULUH PREMIER DRINK 

^^ GARAM BULUH PREMIER COOKING SALT POWDER

^^MINERAL COFFEE

*GARAM BULUH PREMIER COOKING SALT POWDER

*GARAM BULUH MINERAL COFFEE

Ok, untuk memberikan lebih pemahaman tentang bagaimana GARAM BULUH berfungsi dan bertindak, demo ini melengkapkan hasil tulisan saya untuk tatapan anda semua..

TERIMA KASIH KEPADA CMD MAISARAH IBRAHIM ATAS PERKONGSIAN VIDEO INIvote for GARAM BULUH

Nurhafizah Abdullah
013-6053352
fiza120@gmail.comNo comments:

Post a Comment